2011. július 26., kedd



Itt is más mintát alkalmaztam.Elfogyott a mintás anyagom. Csak ficni-facni darabok maradtak,ezért a zsenilia technikát úgy oldottam meg,hogy a kis négyzeteket ráhelyeztem és úgy vágtam fel.A másik oldalára pedig ezt a legyező mintát varrtam.Sajnos a kép nem lett az igazi.

Válltáska Drezdai mintával


Sikere van ennek a táskának.Dóri kívánságára egy újabb mintával készült.

2011. július 14., csütörtök

Szeminol technika


B. Éva is megkért, hogy neki is varrjak táskát.Az volt a kikötése, hogy fekete és piros legyen.Szintén a szeminol technikát választottam,csak a mintát most középre tettem.

2011. július 7., csütörtök

Drezdai tál

Szélmalom

Ilyen blokkokból varrtam a Rékának ágyterítőt.Akkor még nem gondoltam arra, hogy blogot készítek ahova a munkáimat kirakom. Legközelebb ha megyek hozzájuk, lefotózom és felteszem.

Faleveles minta


A tanfolyamon tanultuk ezt a mintát.Készülhet terítőnek is.Összeforgatva nagyon látványos.

2011. július 5., kedd

Köszönet

Szeretném Sinkó Katának megköszönni, hogy segített a blog lére hozásában.Biztos lesz egy-két hiba de majd lassan belejövök.Mindenkit szeretettel várok  és a jó tanácsokat igyekszem megfogadni.

Zsenilia technika


Mindenféle maradékból csináltam ezt a szatyrot.Kicsit kicsire sikerült de  ha a piacra megyek, pénztárcát, másik szatyrot, tojástartót,lakáskulcsot ebbe teszem.Nem kell keresgélnem, minden egy helyen van


Zsenilia technika



Zsenilia technikával készült nesszeszerek. A narancsosat az Évának adtam, mert megy a szatyorhoz.


Szeminol technika


Rékának varrtam ezt a táskát.Nagyobbat kért mint az eredeti méret, ezért kitaláltam, hogy szeminol technikával oldom meg.A narancsos szín nem igazán illik az alapszínhez.A színek harmonizálása még nem az erősségem.

Zsenilia és japán hajtógatos technikával készült

Elkészült Évának a szatyor. Az eleje zsenilia technikával a hátán japán hajtogatós blokkal és még kukacolással díszítettem.Azt hittem, hogy túl sok lesz ez az egyveleg de jó lett.Évának nagyon tetszett és a lánya is kért egy ugyan ilyet. Ha egy üzlet beindul......................



Karácsonyi terítő csillag mintával

Fűzős- bujtatós


Ezt a szatyrot éppen befejeztem, amikor Éva,egy nagyon jó ismerősöm, meglátta és rögtön beleszeretett és megvette.Mindjárt kipattant a fejéből, hogy milyen legyen a következő táska. Örültem a megrendelésnek, de egy kicsit féltem is mert még kezdő vagyok a foltvarrásban.Zsenilia technikát választott.

A táska egyik és másik oldala

Japán hajtogatós

Olomüveg technika

Csillag mintás

Crazy technika

Csillag mintás

Kukac mintás ágynemü

Vadludak minta

Crazy technika

Katedrál technika

Három együtt

Nagymama kunyhója technika



Nagymama kunyhója mintájára készült.Nagyon nagyra sikeredett.El is ajándékoztam az Ildinek.Örült neki mert ilyen nagy táskára volt szüksége. Magamnak majd csinálok egy kisebbet.

Japén hajtogatós.



Ezt a párnát Rékának készítettem. Az egész párnát kézzel varrtam. Mit ne mondjak, mire elkészült az ujjam is lyukas lett.

Az első munkám