2011. október 30., vasárnap

Nesszeszer és más apróságok


Pénteken a nesszeszert és a kétrekeszes pénztárcát csináltuk,az ollótartót egy korábbi órán vettük.Mindegyiket gépi szabad tűzéssel díszítettem. Nem nagyon látszik
mert nem elütő cérnával csináltam.Judit azt mondta, hogy így szebb.

2011. október 29., szombat

Japán hátizsák, japán fűzős-bujtatós technikával


A blogtalálkozón Anyinyókánál láttam ezt a fajta hátizsákot és rögtön beleszerettem.Ő mondta,hogy a Nyiredy Judit tanfolyamán tanulta és majd értesít ha elkezdődik a következő kurzus. Így is lett, íme az eredmény.

Ékszer tarsoly selyemből.




Tanfolyamon tanultuk ezt a kis ékszer tarsolyt. Viszonylag egyszerű volt.Selyemből
készült és arra kellett vigyázni, hogy ne nyújtsuk el az anyagot

2011. október 19., szerda

Szülinapi ajándék Fedrának

Fedra 15-én volt két éves. Ebből az alkalomból készítettem ezt a hátizsákot.
A tanfolyamon kaptam a szabásmintát amit én variáltam át. Farmernadrágból készült.A pillangó kicsit lentre sikeredett.A nevet görögösen írtam mert Görögországban élnek,
ezért sajnos nem látom mit szól hozzá mikor a csomagból kiveszi.Remélem boldogan foglya hordani és ámulni fognak milyen ügyes nagyija van.

2011. október 2., vasárnap

Japán hajtogatós



A blogtalálkozón Anyinyóka említette,hogy foltvarró tanfolyam indul.Az ő segítségével(amit nagyon köszönök) sikerült Nyiredy Judittal felvenni a kapcsolatot
és beiratkoznom.Sajnos az első óráról lemaradtam de sikerült bepótolnom a lemaradást.Mappát készítettünk Japán hajtogatós mintával.Már bánom,hogy a munkamenetet nem fotóztam le.Maga a minta csak hajtogatással és kézi varrással készül.Nagyon kell figyelni, néhol el is rontottam de majd legközelebb jobban sikerül.

Táska több variációra



Egy újabb táska aminek a két oldalán más-más minta van.Egyéni kívánságra készült.Az egyik oldala a zsenilia technikával, ami a zsebet adja, a másik pedig a táncoló négyzet mintájával készült.

Jerikó mintás ágytakaró


Ezt az ágyterítőt még tavaly karácsonyra varrtam a Rékának. Akkor nem fotóztam le mert nem is gondoltam arra, hogy nekem blogom lesz ahova a munkáimat feltehetem.
Hétvégén a lányoméknál voltunk és megörökítettem .Jerikó mintával készült, de a minta nem igazán mutatja meg magát.