2013. január 7., hétfő

Kertvárosi foltosok karácsonya

 Még a sajtok is a karácsonyt jelképezik
 Klubtársaim Évi ,Erzsike ,Terike, Csöpike, Ilike ,Mária Éviből három is van.
 A termet is feldíszítettük.
Azt kívánom az új évre ,hogy továbbra is ilyen kellemes ,jó kedélyű és aktív maradjon a csoportunk.
Mindenkinek Boldog Ünnepeket Kívánok!

Karácsonyra

Karácsonyi terítő.160X140-es méretben.Nem volt egyszerű. Nem jól számoltan ki az anyagszükségletet és kevés lett. Izgultam, hogy kapjak ugyan olyat, szerencsére volt. Mivel ilyen nagy a hátlapozással megkínlódtam. Sokat bontottam de a végén sikerült .

Már megint szütyő


Ez a minta sokaknak tetszik. Most nem farmerból kérték hanem bordó pamutvászonból. A hátsó zseb vadludas minta alapján készült.

Már megint a Tomozi


T Éva egy ujabb ötlettel lepett meg / miért nem csodálkozom?/Varrjak a lányának karácsonyra egy válltáskát.Hozott egy mintát .Az volt a kérése, hogy legyen szélesebb, magasabb, sok zsebes és természetesen a kedvenc mintája.Nam látszik de a két kis zseb felett teljes szélességben van egy zseb, majd jön maga a táska belseje.Belül mind két oldalán zseb ,az egyik zippzáras,majd hátul szintén egy zseb.De karácsonyra kész lett!

Bársonyból

Színházi táska bársonyból. Sokat vaciláltam, hogy milyen díszt tegyek rá. Csináltam rózsát, hajtogatott virágot de túl soknak találtam.Végül is ennél a tulipán alakú strassznál maradtam.

Termosz tartó

Szintén farmerből varrtam ezt a termosz tartót és hogy ne legyen olyan egyszerű feldobtam ezzel a mintával.

Szintén farmer


Dupla vadludas mintával készült farmer szatyor.Mivel a minta sok lett ezért ami az elejéből megmaradt ,összevarrtam és zsebet csináltam a hátára.

Csíkokból bevásárló szatyor

A klubban tanultam ezt a mintát. Nagyon egyszerű. Maradék anyagokat felcsíkozok ,. Először két csíkot visszáját a visszájával összefogok majd felülre és alulra szint a színre talpszélesen levarrom. Mikor ez kész akkor amit a színére varrtam azt lehajtom, vasalom és jöhet a következő csík.Nem kell bélelni, mert a belseje is olyan mint a külseje.Lehetnek a csíkok hosszába is.

Takaró kékben

Újszülött kisfiúnak varrtam ezt a takarót.A blokkokat különböző színekből állítottam össze és megpróbáltam fiús mintákat rávarrni.

Három a kislány

P Judit a három kislány unokájának rendelt farmer szütyőt.Az volt a kérése, hogy legyen rajta a nevük és kettő egyforma legyen nehogy összevesszenek.Mivel a szütyő elég kicsi gondba voltam, hogy a nevükön kívül vajon még mit tegyek rá ,hogy csajos legyen.Végül így oldottam meg. A hátára pedig kis állat figurákat varrtam. Sajnos a kép nem az igazi.

2013. január 6., vasárnap

Farmer szütyő



Több farmerszütyőt készítettem.Nagy sikere volt sikere volt. Az elejére valami mintát tettem. a hátára saját zsebét varrtam rá, de volt ,hogy oda is varrtam valamit

Asztali futó

Gitta megkért, hogy egy kis asztali futót készítsek neki zöld és narancssárga színekből.
Ezt a mintát választottam.